18 de set. 2014

EL MOVIMENT OBRER


El desenvolupament de la revolució industrial i el capitalisme, juntament amb la implantació de l’Estat Liberal burgés configuren a Europa i gran part del món una nova realitat social en que la burgesia exerceix el seu domini i explotació sobre un nou grup social sorgit d’aquest processos: El proletariat.
Aquest tema tracta sobre les reivindicacions i la lluita que aquest nou grup social va dur a terme al llarg del segle XIX i principis del XX, per tal de pal·liar la penosa situació i  les injustícies  que  la implantació del capitalisme industrial, els provocà. Una situació tolerada,  i en molts casos propiciada per uns  governs i parlaments de caire liberal , elegits només pels que tenien un cert grau de riquesa (sufragi censatari).
El tema també aborda el naixement i desenvolupament d’una nova ideologia: El Socialisme una nova forma de pensament  que naixerà en oposició al liberalisme dominant entre les classes benestants burgeses i que se convertirà en la ideologia bàsica, que donarà cobertura i orientarà les accions reivindicatives del proletariat.
Nova vrsió actualitzada 2020.
Per descarregar el PowerPoint , copia i enganxa al teu navegador el següent enllaç:

https://drive.google.com/file/d/13Y617k-AJvvxcobDojxNdtcusS0dOASx/view?usp=sharing